Fight Camp Warberg

Probably the best camp in the world…

Fighting generation 2.0

Som vanligt bjuder våran lärare Tord på sina reflektioner från dagens tävling.

Om man tar lite tid för sig själv och reflekterar över Thaiboxningen på ungdomsfronten kan man säga att det hänt mycket. För oss som var med då de första diplommatcherna och junior D gick av stapeln för ca 10år sedan i Sverige kan vi se att oslipad thaiboxning bytts ut mot oftast väldigt teknisk thaiboxning. Det finns tre kategorier människor som ska ha en klapp på axeln för det. Domare som ihärdigt påpekat och lotsat de unga i ringen till att hitta rätt nivå och thaiboxas utan att slugga och i stället faktiskt lära sig att thaiboxas på rätt sätt. Tränare som inser att slugga inte vinner mark på sikt. Fighters som kan gå sina tre ronder och lära sig innan matcher bryts.
Av vana trogen är det många som vet vad de ska göra då vi har tävlingar. Jag måste säga att personalen i dagens kiosk var enastående!

Tävlingen sparkade i gång med att Ida B fick ta en extramatch mot en skön kille från Lund. Go match med bra teknik från bägge. Eftersom jag dömde och att jag skulle förbereda junisar D såg jag inte så mycket av diplomas. Men det jag såg gjorde min nyfiken och glad, glad att kidsen thaiboxas och inte vevar. Hatten av för fighters och dess tränare. Jag vill minnas en Dante från FCW och en go dansk kille från Odense som bjöd på en vacker Vai Kru. Jag minns även att jag tycker att alla dipomas på tävlingen höll bra stil, fight with styleJ

Sen var det dag för junior D och Ida B var först ut mot en som vanligt bra instruerad West Coast tjej. Bra tät match där det bjöds och gavs snygga tekniker, Ida drog denna gången längsta strået och vann kampen.
Efter Ida var det dags för Leo. Leo hittar inte rätt i första och då hans fagra coacher i rondvilan tipsat om trix blev andra ronden jämnare men med fördel motståndaren. I tredje ronden genom bland annat god clinch vann enligt mig Leo den ronden. Dock stod rätt vinnare denna gång, hatten av för motståndaren och Leo tar med sig mycket av matchen inför kommande utmaningar.
Efter detta var det upplagt för ett FCW derby mellan block-Ida R oh Nellie. Jag tycker att det var en så cool match att se för bägge gör det bra och det vi tränat på sitter som smäcken. När vi ibland får mötas i klubben är vi coacher helt tysta under ronderna och ger tips i pauserna för ingen vill ju att någon ska vinna över någon i klubben. Det blev draw i matchen och både Ida och Nellie gör en beundransvärd debut.
Sen var det dags för påläggskalven Michell som utan att svettas minsta droppe med avancerade tekniker vinna välförtjänt mot en inte alla pjåkig Halmstadkille som gnetade på bra! Man vill bara se mer av ynglingen MichellJ
Sen var det dags för Otto. Ottos mor har en delad känsla inför hans matcher men sågen son som stred på bra! Otto har gått som tåget på senaste tids sparring och han har ju en hel del matcher i bagaget nu. Med ny frilla äntrade denna gentleman ringen. Så cool, så lyssnande till coachernas tips. Han får instruktioner att bara känna på det i första som såg jämn ut. Sen i andra sitter mycket och Otto tar över i mycket, inte minst sitter den stands med balans som vi tränat på och en clinch blir otroligt bra. I tredje ökar Otto och gör mer och blir prickad mindre vilket gör att den norskättade gutten tar hem matchen. Åter ska motståndaren ha creed som ofta bjöd på bra thaiboxning, tät och go match!
Efter Otto var det dags för Ani Jekova som trots sin korta tid inom thaiboxningen ovanligt snabbt fått kliva upp i ringen. Ani möter en perfekt motståndare som har samma längd och ett hjärta för att köra på. Ani är i stort helt felfri i boxning och gard men vi ska gnugga lite mer på sparkar och ett par andra saker. Ani stretar på i sin första match och ger poängdomarna lite huvudbry då hon losar med delade domarsiffror, stark debut Ani!!
Sist ut kom den otroligt rutinerade Olivia PG som haft ett uppehåll. Olivia trots sin ringa ålder gör en comeback. Hela Oliva lyser och hennes comeback genomsyras av mognad och ett mycket stort lugn. Hon möter en motståndare från FMT i Götet och visst är det Olivia från start tills hennes motståndare måste ge sig och bryta matchen då hennes knä krånglar. Jag och Andy sade till Olivias motståndare att bara fortsätta då knät läkt och att vi önskar se henne hos oss igen.

Så kul att se alla kids och junisar i dag. Så kul att möta bekanta ansikten från andra klubbar. Så kul att våra fina grannländer Norge (Nak Muay) och Danmark (Odense Muay Thai) kommer på besök, välkomna igenJ

Sen vill jag tacka alla som hjälpt till mad allt, Teo, Leos far och mor, Liam, som sagt den enastående kiosken, sekretariatet, matchvärdar, domare, läkare, bullbakande föräldrar med mera. Hans för mitzhållning, tackar i massor för den!
Sen blir jag glad att Erika, Louise och Sandra våra seniorfighters är och kollar och stöttar The Rising GenerationJ Med er hörs refrängen av en gammal dänga ”We are Family”

Nu ser vi fram mot Rising Generation 3.0